Skip to main content

Fastelavn – En bollesøndag med familiehygge og morsdagsfeiring

I år er fastelavn og morsdag samme søndag, det passer jo kjempefint. Hva med å feire mor med en tradisjon som ikke bare er koselig, men også skikkelig gøy for både store og små. Fastelavn er ikke bare en dag – det er en anledning til å skape minner sammen, og hva er vel bedre enn å lage boller på bålet?

Fastelavn – En tradisjon i forandring

Fastelavn, som mange av oss kjenner som en tid for fest og moro før fastetiden, har i årenes løp utviklet seg til å bli en dag fylt med familiehygge, lek og selvfølgelig – boller. Bollesøndag er den perfekte unnskyldningen for å samle familien og nyte noen hjemmelagde godsaker, enten hjemme eller, enda bedre, ute i det fri.

Boller på bål – En opplevelse for alle sanser

Å lage boller på bål er ikke bare en morsom aktivitet; det er også en fantastisk måte å la barna oppleve gleden ved å lage mat utendørs. Forestill dere duften av nybakte boller mens dere nyter frisk luft og kanskje til og med litt vintermagi hvis dere er heldige med snøen!

En bolle oppskrift perfekt for bålet

Her er en bolle oppskrift som er både enkel og perfekt tilpasset for å lage på bålet:

Ingredienser:

– 500g hvetemel

– 75g sukker

– 1 ts kardemomme

– 1/4 ts salt

– 25g fersk gjær

– 3 dl lunken melk

– 75g smør, romtemperert

– Rosiner eller sjokoladebiter, etter ønske (valgfritt)

Fremgangsmåte:

1. Forbered deigen: Bland mel, sukker, kardemomme, og salt i en stor bolle. Løs opp gjæren i den lunkne melken og tilsett dette i bollen sammen med det myke smøret. Elt deigen godt sammen til den er glatt og slipper bollen. La deigen heve under et klede i ca. 1 time, eller til den har doblet seg i størrelse.

2. Form bollene: Slå ned deigen på en lett melet overflate og form små boller. Om du ønsker, kan du nå putte rosiner eller sjokoladebiter i midten av bollene. La bollene etterheve i en ildfast form, kakebrett eller lignende (slik at det blir enkelt og transportere til bålplassen) i ca. 30 minutter. 

3. Gjør klar for bål: Fyr opp bålet, her finner du en oversikt over de ulike båltypene, vi anbefaler et pagodebål. Sørg for å ha en jevn og kontrollert flamme. Du kan enten bruke en grillrist over flammene eller en stekepanne egnet for bål.

4. Stek bollene:Stek bollene på bålet, i en stekepanne eller gryte. Husk å snu dem ofte for en jevn stekeskorpe. Steketiden vil avhenge av varmen fra bålet, men rundt 10-15 minutter burde være nok.

5. Nyt! La bollene kjøle seg litt ned før dere nyter. Disse bollene smaker ekstra godt med et dryss av melis, fyllt med litt syltetøy og krem, eller litt kakestrøssel for en ekstra festlig vri?

Å lage boller på bål til fastelavn er en fantastisk måte å kombinere utendørsaktivitet med en tradisjonell feiring av både mor og fastelvn. Ikke bare får dere nyte deilige, hjemmelagde boller, men dere skaper også varige minner sammen som familie. Denne turen handler om mer enn mor og boller; det er en tid for opplevelse, samhold, lek og glede. 

Ikke glem å dele deres fastelavn-eventyr og bolleopplevelser med oss! Bruk gjerne hashtags som #happyhikersno og #detgladeuteliv for å spre den gode stemningen. God fastelavn, alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Venteliste Du får en mail fra oss så snart varen er tilbake på lager. Skriv inn en gyldig epost adresse så får du varsling fra oss. Det kan være lurt å sjekke søppelposten innimellom.
    0
    Handlekurv
      Bruk rabattkode